Новий Рік в ОТГ Чумаки
опубліковано 29 грудня 2018 року о 09:34

За останні роки в Чумаківській громаді склалася дуже гарна традиція: напередодні Нового року святково відкривати новорічні ялинки в населених пунктах сільської ради та вітати маленьких і юних жителів з новорічно—різдвяними святами.

  Переддень Нового 2019 року не став виключенням. В громаді, яка у 2018 року поповнилася сімома населеними пунктами в результаті об'єднання територіальних громад, протягом кількох днів наприкінці грудня відбулися яскраві дійства, на яких побувала більшість дітей, а також велика кількість дорослих нашої нової дружної родини—Чумаківської ОТГ.

У селах Чумаки, Зоря, Маївка, Приют і Тарасо—Шевченківка були встановлені новорічні красуні—ялинки, яскраво та з любов'ю прикрашені організаторами свята.  Від імені сільського голови Валентини Стець усіх, хто прийшов на святкування у селах Чумаки, Приют і Тарасо—Шевченківка привітала перший заступник сільського голови Людмила Данилова, в селах Зоря і Маївка—секретар сільської ради Вікторія Паранько. Також у селах Приют і Тарасо—Шевченківка до привітань приєднався в. о. старости Приютського старостинського округу Віталій Козирський. Усі вони побажали нашій об'єднаній громаді у Новому році розквіту та виконання усіх планів і задумів, а нашим мешканцям— здоров'я, добробуту, злагоди  та миру. Приємно, що у селі Приют до новорічних вітань долучився вокальний ансамбль “Червона калина” Приютського будинку культури, який своїми запальними піснями та колядками зарядив позитивом і дорослих, і малих.

Глядачі цього разу мали змогу переглянути невелику пригоду, яку розіграли наші талановиті працівники сільської ради, ДНЗ “Буратіно”, Чумаківської та Зорянської шкіл. На свято, яке піднесено і урочисто розпочали ведучі (Алла Притула, директор ДНЗ “Буратіно” та Юлія Фурс, інспектор із соціальної роботи сільської ради), раптово ввірвалася Шапокляк (Лариса Плоха, вихователь ДНЗ “Буратіно”), яка спробувала налякати дітей своєю “крискою”, а згодом ще й її подружка прилетіла на своєму літальному апараті—Баба Яга (Валентина Колєсова, педагог—організатор Чумаківської ЗОШ). До речі, реакція дітей на цього казкового героя в усіх селах однакова: Баба Яга викликає у них масу позитивних емоцій та веселих вигуків. Після того, як стара поскаржилася на своє нелегке життя і своїх сусідів та провела разом з Шапокляк декілька конкурсів для дітей, до цієї компанії приєдналися ще одні герої—Лисиця Аліса (Наталка самарська, кухар ДНЗ “Буратіно”), Кіт Базіліо (Анна Лещенко, помічник вихователя ДНЗ “Буратіно”) та Мальвіна (Аліна Кібка, вихователь—методист ДНЗ “Буратіно”), які загадали присутнім загадки, привітали зі святом та покружляли малечу в хороводі. Нарешті, порадівши усім цим казковим героям, дорослі і малі жителі радісно зустріли головних героїв свята—Діда Мороза (Сергій Коваленко, вчитель Зорянського НВК) та Снігуроньку (Наталія Мешкова, помічник вихователя ДНЗ “Буратіно”). Після добрих побажань та веселого таночка найменші дітки наввипередки бігли до Діда Мороза та його онучки, щоб розповісти віршик або заспівати пісеньку. Показати свої таланти мали змогу і старші діти: одні приєдналися до групи Баби Яги і Шапокляк, інші—до Лисиці Аліси та її друзів. Усі вони отримали приємні сюрпризи і подарунки, жодна дитина не пішла зі свята без пам'ятного сувеніра. А їх, як завжди, було вдосталь: різноманітні іграшки, набори, конструктори, пазли, ігри та багато іншого.

У селах Чумаки і Зоря були підведені підсумки конкурсу новорічних плакатів, який був оголошений серед учнів Чумаківської та Зорянської шкіл. Усі переможці отримали заохочувальні призи.

Також, як і щороку, усім діткам біля ялинок були вручені солодкі новорічні подарунки. Ті, хто не зміг завітати на відкриття ялинки, отримали такі подаруночки вдома. Тож усім 810 маленьким і юним жителям нашої громади ми постаралися подарувати частинку новорічного дива. Їхні сяючі очі і радісні посмішки говорили про те, що наші зусилля не були марними і що наша мета– подарувати хоча б крапельку щастя кожній дитині нашої громади—була досягнута. Сподіваємося, що новий рік принесе нашій громаді лише добрі звістки і процвітання, а нашим дітям—лише любов і радість.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux